FETTFRYSNING (CRYOLIPOLYSIS)


Vad är fettfrysning?
Fettfrysning är en icke-kirurgisk, icke-invasiv teknik, där man fryser ner fettcellerna på behandlingsområdet och kan då bli av med ca 20-40% av fettcellerna på det specifika området efter endast en behandling, utan att skada huden eller kringliggande vävnad.
Resultatet kan variera och är individuellt.

Fettfrysning är inte en bantningsmetod utan passar bäst för dig som är nära din optimala vikt men fortfarande inte lyckats att med kost eller träning få bort det envisa fettet från enstaka områden. Det är då möjligt med den här metoden att punktförbränna bort fettcellerna vilket man inte kan med kost eller träning.

Vad händer med fettcellerna efter behandlingen?
När fettcellerna frysts och kristalliserats så börjar de brytas ner. Fettcellerna forslas sedan via lymfsystemet till levern där de behandlas och försvinner sedan ur kroppen som avfall.
Under de kommande veckorna och månaderna efter en behandling så bryts fettcellerna ner helt och lämnar kroppen. Detta innebär att de fettcellerna som behandlats försvinner permanent.
Man kan räkna med att ca 20-40% av fettcellerna på behandlingsområdet försvinner efter en behandling.

Hur många behandlingar behövs?
En behandling per område är tillräckligt för de flesta människor och de flesta områden för att få ett bra resultat. Men beroende på fettets tjocklek på behandlingsområdet och dina personliga mål med behandlingen kan det hända att behandlingen måste upprepas en andra gång, men det är inte alltid nödvändigt.
Om du väljer att göra en andra behandling på samma område bör denna göras ca 60 dagar efter den första för att man ska kunna se resultatet av den första behandlingen.
För maximalt resultat kan 2-3 behandlingar göras på samma behandlingsområde med ca 60 dagar mellan behandlingstillfällena.

Före behandling:
-Vi råder att man dricker 1 liter vatten innan behandling för att behålla en bra vätskebalans i kroppen.
-Du bör inte äta ett stort mål mat direkt innan behandlingen.
-Undvik koffein och alkohol samma dag som din behandling

Behandling:
Behandlingen tar ca 60 minuter och är näst intill smärtfri.
Under behandlingen "sugs" behandlingsområdet upp i ett munstycke vilket kan kännas något obekvämt och där påbörjas nedkylningen till ca -7 grader. Området domnar av och behandlingen är sedan helt smärtfri. Du kan efter behandlingen återgå direkt till jobbet eller andra sysslor under dagen utan problem. Behandlingen har samma effekt på både kvinnor och män.

Bieffekter:
Efter behandlingen kan behandlingsområdet kännas varmt, pirra lite samt vara lite rött, detta avtar efter en stund. Man kan även få blåmärken på behandlingsområdet. I ovanliga fall kan klåda uppstå eller att huden blir något "bränd". Behandlingen är väldigt säker och bieffekterna är ovanliga.

Efterbehandling:
-Det viktigaste efter behandlingen är att man bör dricka 2 liter vatten per dag under ca 2 veckor för att hjälpa kroppen att "spola ut" fettcellerna.
-Äta hälsosamt.
-Lätt träning 2-3 dagar per vecka.
-Vi rekommenderar att man undviker alkohol och koffein under 24h efter behandlingen.
-Man bör även undvika varma bad, varm dusch, bastu, hot yoga och liknande under 24h efter behandlingen.
-Du bör inte äta ett stort mål mat direkt efter din behandling

Resultat:
Resultatet du kan förvänta dig är att ca 20-40% av fettcellerna på behandlingsområdet försvinner permanent efter en behandling. Maximalt resultat bör du se ca 12 veckor efter behandlingen men kroppen kommer fortsätta att "spola ut" fettceller i upp till 6 månader.

Så som med alla icke-kirurgiska och kirurgiska behandlingar så är resultatet individuellt och beror på: tjockleken på fettet på behandlingsområdet, dina personliga förväntningar och mål samt den livsstil som du lever efter behandlingen. De som följer efterbehandlingsråden uppnår bäst resultat. Exakta resutat kan inte garanteras då alla är olika individer med olika förutsättningar och livsstilar.

Resutatet är långvarigt så länge du behåller en hälsosam vikt genom att äta hälsosamt och motionera. Fettfrysningen förstör fettcellerna men den tar inte bort ALLA fettcellerna på behandlingsområdet. Därför kan det hända att om du lägger på dig vikt efter behandlingen så kan det påverka ditt resultat negativt då andra fettceller i det området fortfarande kan lagra in mer fett och öka i storlek.
 
Behandlingsområden:
-Överarmar
-Rygg
-Övre & nedre buk
-Höfter
-Inre & yttre lår
-Rumpa
-Knän
-Kärlekshandtag
-Mansbröst (EJ gynekomasti eller kvinnlig bröstvävnad)

Dessa tillstånd behandlas EJ:
-Under 18 år
-Gravida eller ammande
-Raynauds fenomen
-Perifär artärsjukdom
-Cirkulationssjukdomar
-Kryoglobulinemi
-Köldurtikaria
-Paroxysmal cold hemoglobinuri (pch)
-Under behandling med kemoterapi eller radioterapi för cancer
-Under behandling med sterioder eller dercutane/roaccutan för acne
-Hudinfektioner eller kroniska hudsjukdomar
-Lider du av Vasovagal synkope bör du rådfråga din läkare före en behandling.

För bokning eller konsultation av fettfrysning kontakta vår Auktoriserade Hudterapeut Affi Balci på 0707-652850
Boka tid via bokadirekt: